İş Fikirleri

Yanığa Ne İyi Gelir?

Yanığa Ne İyi Gelir?

Genelde ev kazaları içerisinde önemsiz olarak görülen yanıklara, mutfak kazalarında sıkça rastlanılmaktadır. Evde de kendinizin tedavi edebileceğiniz yanıklar basit yöntemlerle tedavi edilse de bazı yanıklar cilde ve kaslara kalıcı hasar veren cinstendir.

Yanıkların birçok enfeksiyona neden olduğu bilinmektedir. Eklem ve kemiklerde bazı komplikasyonların oluşması nedeni ile ileri derece de yanıkların mutlaka bir hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Yanığa Ne Sürülür?

Yanık olan bölgeye aloe vera içeren krem ya da antibiyotikli merhemler sürülür.  İkinci derece de yanıklar yara örtüsü ya da pansuman yapılarak tedavi edilmelidir. Yanan bölgeye diş macunu veya yoğurt gibi kulaktan dolma ürünler sürülmemelidir.

Arı sokmasına Ne İyi Gelir?

Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan arıların  çevredeki insanları sokmasından dolayı alerjisi olanlar daha fazla etkilense de hiç alerjisi olmayan kişilerde de ağrı ve yanma, şişlik gibi belirtiler ortaya çıkar. Arıların zehirlerine karşı arı sokmasına ne iyi gelir birçok kişinin merak  ettiği sorulardan biridir. Arı sokulan yere şişlik oluşmaması için ya da şişliğin giderilmesinde buz tavsiye edilir. Kaşıntı ve şişlik için antihistaminik krem Benadryl kremi önerilmektedir.

Regl Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Özellikle kadınların her ay yaşadığı durumlardan olan regl ağrısına ne iyi gelir? Merak edenler için ağrılı dönemde sıcak su torbasının faydası bulunur. Karnın alt kısmına koyacağınız sıcak su torbası ağrının giderilmesinde yardımcı olur. Bunun dışında ılık bir banyo ve istirahatta ağrınızın hafiflemesini sağlar.

Sinüzite Ne İyi Gelir?

Burun tıkanıklığının devamlı olması nedeni ile ortaya çıkan durumlardan biri de sinüzit rahatsızlığıdır. Devamı tıkanan burnunuzu açmanızı sağlayacak sinüzite ne iyi gelir sorusunun cevabı iki gün burnunuza tuzu çekerek sünisleri rahatlamaktır. Alerjik etkenlerinde neden olduğu sinüzit için tedavi doktor tavsiyesi ile antibiyotiklerin kullanılmasıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
Kapalı