Kuyumcu Dükkanı Açmak
Kuyumcu Dükkanı Açmak
Belli bir birikimi olan ve bu birikimlerle yeni iş sahibi olmanın planını yapan her kişinin aklından kuyumcu dükkanı açmak düşüncesi geçmiştir. Birikiminizi bir iş yerine dönüştürmeyi düşünenler için; kuyumcu dükkanı açmak hakkındaki detayları yazımızda açıklamaya çalışacağız.
Kuyumcu Dükkanı Nasıl Açılır?
Kuyumcu dükkanı açmak istiyorum diyen kişilerin, öncelikli olarak belli bir birikimi olması gerektiğini biliyorlar. Kuyumcu dükkanı açmak yalnızca birikimle hayata geçirilemez. Pek çok belge, açacağınız konum da oldukça önem taşır. Altın konusunda deneyimli olmak zorundasınız. Yeterli deneyime sahip olduğunuz zaman, dükkanınızın büyümesi ve kara geçiş çok daha kolay bir girişimin sonucu olacaktır.
Alanda yeni bir isim bile olsanız; doğru insanları geminize almalısınız. Kuyumculuk, dönem dönem çekinilen bir sektör olsa da; en karlı sektörlerin başında gelmektedir. İhtiyaç duyuyorsanız, bankacılarla görüşmelisiniz. İşinizi kurma aşamasında finansal bir yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.
Deneyimli bankacılarla görüşerek iş planınız hakkında fikir alabilirsiniz. Aynı zamanda sizler için finansman sağlama konusunda da yardımcı olacaklardır. Diğer deneyimli kuyumculardan, işlerin nasıl sürdürüldüğü hakkında bilgi almalısınız. Başarılı ve uzun süredir kuyumculuk sektöründe olanlar oldukça yoğun şekilde deneyim kazanmışlardır.
Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?
Kuyumcu dükkanı açma konusunda, belli bir birikim ve yatırım sahibi olmanız gerekmektedir. Başlangıçta; ürün çeşitlerinizi sınırlı tutarak ve işçiliği az olan ürünler satarak maliyetinizi düşük tutabilirsiniz. Bununla beraber, açmayı düşündüğünüz kuyumcu dükkanınızda 1 kilogram altın bulundurmalısınız.
Özellikle altın fiyatlarındaki oynamalar sizi etkileyecektir. Yatırımlarınızda ve sermayenizi düzenlemekte mutlaka deneyimli isimlerin tecrübelerinden faydalanmalısınız. Dükkanınızın açılışı için de ortalama olarak 10.000 – 15.000 TL’nin gözden çıkarılması gerekir. Dükkanınız için maliyeti etkileyen sebeplerin başında dükkanın bünyesinde bulunduracağınız altın miktarı ve çeşididir.
Kuyumcu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Kuyumcu dükkanı açmak için bazı belgeler gerekir. Bu belgeler;
- İkametgah senedi ve nüfus cüzdanı sureti
- 2 adet fotoğraf
- Tapu fotokopisi.
- Yapı kullanma izni kağıdı,
- Kiralıksa kira mukavelesi aslı veya noter tasdikli sureti,
- İlgili Esnaf odası veya Ticaret odası kaydı fotokopisi (Alanya),
- Vergi levhası fotokopisi,
- Sigorta ya da Bağ Kur Belgesi veya emeklilik cüzdanı fotokopisi,
- İşyerine su abonesi kartlı sayaç takılmalıdır,
- Aynı adres için daha önce verilmiş bir açma ruhsatı bulunuyorsa, belediyeye geri iade edilmelidir,
- İtfaiyeden yangın önleminin alındığına dair rapor,
- Emniyete kimlik bildiriminde bulundurulduğuna dair bir kimlik bildirim belge fotokopisi,
- İmza sirküleri, Ticaret Sicil gazetesinin fotokopisi (Şirket olduğu zaman),
- Cumhuriyet Savcılığından yeni tarihli alınmış sabıka kaydı,
Söz konusu olan bu bilgiler bilgilendirme amacı taşır. Her belediye tüm belgeleri talep etmeyebilir ve talep edilen belgeler farklılık gösterebilir. Belediyelerce talep edilen kesin belgeler için bağlı olunan belediyeye başvurulmalıdır.
Kuyumcu Dükkanı Açmak Karlı Mıdır?
Kuyumcu dükkanı açmak pek çok zaman riskli gibi gözükse de, en karlı sektörlerdendir. Doğru planlama ve adımlarla kazançları katlamak mümkündür. Altın konusunda deneyimli olunmalı, süreç takip edilmelidir. Bununla beraber, tecrübeli olan bankacılar ve sektöründe ilerlemiş olan isimlerle iletişimde bulunmak gerekir. Bu isimlerden alınan finansal adım tüyolarıyla kuyumcu dükkanı açmak karlı bir sürece dönüşecektir.
Kuyumcu Dükkanı Dekorasyonu Nasıl Olmalı?
Kuyumcu dükkanları, göze hitabı en yüksek olması gereken dükkanlardandır. Konusunda uzman iç mimarlarla anlaşılarak dekorasyon yapılabilir. Hem şık, kullanışlı bir dükkan olmalı hem de güvenlik en üst düzeyde sağlanmalıdır. Kuyumcu vitrinleri, altınlara ve dükkana açılan en önemli vitrinlerdendir ve birer altın kasası olarak görülebilir. Dükkanın içi kadar bu vitrinlerde şık ve göz alıcı olmalıdır. Genellikle basit, sade dükkan tasarımları kuyumcularda tercih edilmemektedir. Altınların ve mücevherlerin göz alıcı güzellikleri karşısında sade tasarımlar geri planda kalmaktadır.
Kuyumcu Dizaynı Yaparken…
Eski zamanlara nazaran yeni kuyumcu dükkanları daha iyi dekore edilmiş ve daha bakımlı bir hale getirilmiştir. Psikolojik olarak insanlar, iyi dekore edilmiş ve göz alıcı dükkanlara girdiklerinde özgüvenleri artmakta ve kendilerini değerli hissetmektedirler. Bu durum da, alım gücünü ve müşteriler tarafından uğrak bir dükkan olmanızı olumlu yönde etkileyecektir.
Eski zamanlarda gösterişli dükkanlar fazla lüks görünmekten imtina ederlerdi. Ancak kuyumcu dükkanları her daim en şık dükkanlardan olmalıdır. Cadde mağazacılığında da bu durum geçerlidir. Potansiyel müşterilerinizin rakip firmalar yerine sizi tercih etmeleri için göz alıcı dizaynlar gereklidir. Kuyumcu dükkanı dekorasyonu yapılırken, alanında uzman mimarlarla çalışılabilir.
Kuyumcu Dükkanı Açmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kuyumcu dükkanı açmadan önce, açacağınız konumda bulunan diğer rakiplerinizi analiz etmelisiniz. Dekorasyonu, çalışanlarının müşterilerle iletişimi, işçiliği bakımından irdelemeli ve fark yaratacak şekilde kendi dükkanınızı şekillendirmelisiniz. Dükkanınızda size eşlik edecek elemanları iyi seçmelisiniz. Bu elemanların her daim güler yüzlü olması gerektiğini unutmamalısınız. Aynı zamanda, büyük bir sermaye ve yatırımla yola çıktığınız; dekorasyonundan hizmetine kadar her detayına dikkat ettiğiniz dükkanınızı emanet ettiğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Kuyumcu dükkanınızda çalışacak elemanların, güvenilir olduğuna dikkat etmelisiniz.
Kuyumcu Dükkanı Nereye Açılmalıdır?
Açmayı planladığınız kuyumcu dükkanı için, uygun bir yer bulmanız gerekmektedir. Restoranlar, alışveriş merkezleri ya da diğer satış ve alım gücünün yakın olduğu yerleri bulmalısınız. Kuyumcu dükkanınızın bu tip yerlere yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Bu merkezler, kafasında para harcama planı olan müşteri potansiyeli insanları bulundurur. Bu müşteri adaylarını satın almaya ikna etmek daha kolaydır.
Dükkanınızın vitrini gözükmeli, hatta göz alıcı olmalıdır. Bu şekilde dükkanınızın önünden geçerken vitrine göz atan müşterileri içeriye girmeye ikna edebilirsiniz. Dükkanınızın için hedef kitleyi de belirlemelisiniz. Doğru ve düzenli bir planla ilerleyebilmek için hedef kitlenin belirlenmesi önemlidir.
Kuyumcu Dükkanı İçin Kalifiye Eleman Gerekir mi?
Kuyumcu dükkanınınız için, bilgili ve deneyimli çalışanlar almak gerekir. Başarılı olan kuyumcuların büyük çoğunluğunda yetenekli ve deneyimli çalışanlar bulunur. Dükkanınızda çalışanların değerli taş uzmanı, tasarımcı ya da sarraf olması iyi bir fikirdir. Bu meslekteki kişiler, ürün tasarımında ve tamirinde bulunan profesyonellerdir. Sektörün sanatçıları olarak bilinirler. Aynı zamanda bu kişiler, stoklarınızda ne tür ürünleriniz bulunacağı konusunda da sizlere yardımcı olurlar. Teknik işlerin halledilmesinde, arka planda en az bir uzman ya da çalışan bulunmalıdır. Bu işleri tümüyle siz yapmak istiyorsanız daha küçük ölçekli bir dükkan açmalısınız.
Kuyumcu Dükkanı İçin Detaylar
Kuyumcu dükkanı açmadan önce de, açtıktan sonra da iş adamlarıyla bağlantı kurmalısınız. Kuyumcu dükkanları için, özellikle yeni açıldıkları dönemlerde pazarlama ve tanıtım önemlidir. Doğru reklam ile, kara geçiş kolaydır. İtibarlı ve iyi bir kuyumcu işsiz kalmamaktadır. Müşteri potansiyelinize ve reklama ayırabileceğiniz bütçeye göre; başta televizyon olmak üzere radyolara reklam verebilir ve işinizi büyük kitlelere tanıtabilirsiniz.
Sizler de kuyumcu dükkanı açmak istiyorsanız aşağıdaki yorum kısmına sizlere ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Böylece konuyla ilgili uzmanlar ve deneyimli isimler, sizlerin bu iletişim numaraları aracılığıyla iletişim kuracaklar. Aklınıza takılan gerekli bilgileri ve yardımları ücretsiz bir biçimde tarafınıza ulaştıracaklar. Aynı zamanda, konuyla ilgili aklınıza takılan bütün soruları, aşağıda bulunan yorum kısmı aracılığıyla tarafımıza iletebilirsiniz.