SERVO MOTORLAR NASIL ÇALIŞIR
Servo motorlar yapılarındaki mekanizmalar sayesinde doğrusal açısal pozisyonlarda ivme ve hız kontrolünü hatasız olarak yapan tahrik sistemleridir. Bu da hareket kontrolü yapılan düzenek demektir. Robot teknolojilerinde Servo motorlar en çok kullanılan motor çeşitleridir. Bunun haricinde RC (Radio Control) uygulamalar kullanılabilir. Servo motorlar ise istenilen pozisyonu yer alan, yeni bir komut gelmeden konumunu değiştirmemek amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Servo motor tamiri konusunda hizmet veren firmalar bu motorun çalışmasını inceler. Sizler de Servo motor tamiri hakkında ayrıntılı bilgi almak servo motorların çalışma prensibi hakkında kontroller yaptırmak ve servo motorlarınızı onarımı ve yedek parçaları için firmamızı ziyaret edebilirsiniz.
Servo Motorların Çalışma Prensibi
Motorun hareket etmesini sağlayan DC Motorlar servo motorların içerisinde yer alır. Servo motor mekanizmaları bir dişli mekanizması, potansiyometre, motor sürücü devresi bulunur. Potansiyometre denilen yağı motor milinin dönüş miktarını da ölçebilen bir yapıdır. DC motor hareket ettiği sürece servo motor, bulunduğu pozisyon itibari ile karşılaştırarak motor sürme işlemi yapmaktadır. Sürücüye ihtiyaç duymadan çalışan yapılardır. 180 derece ile sınırlıdır. ancak istisnai olarak 360 derece çalışma açısı olan özel servo motorlar da bulunur. Servo motorlar 4.8-6 Volt gerilim aralığında çlaışır. 7.4 Volt ve yukarısında çalışan Servo motorlar da üretime başlanmıştır. Servo motor tamiri yapan firmalar genel olarak bu tür servo motorların çalışma şeklini, düzgün çalışmasını sağlamak için özel olarak teknik cihazlarla kontrol eder.
Site size birçok alanda kaliteli hizmet sunmaktadır. Servo Magnet tamiri hizmeti verildiği gibi siteden Bobinaj sarımı noktasında da destek alabilirsiniz.